Isnin, 25 Jun 2012

Soal dan Jawab Cordy


Apakah misi produk Cordy
Misi produk Cordy adalah untuk membawa, menginovasi dan mengedarkan produk bernilai unik untuk semua bagi mencapai kesejahteraan hidup

Apakah yang menjadikan produk Cordy unik ?
Produk cordy merupakan siri berkhasiat yang ditambah dengan Cordyceps berkualiti iaitu sejenis cendawan berharga tinggi dijumpai di China sejak 1500 tahun yang lalu. Sejajar perkembangan falsafah menggabungkan pengetahuan lagenda dengan bioteknologi hari ini, Cordy telah mencipta produk-produk yang menawarkan terbaik untuk kesihatan manusia

Apakah Cordyceps ?
Cordyceps adalah jenis cendawan berasal dari China yang telah terbukti secara ilmiah menimbulkan bermanfaat bagi kesihatan manusia terutama untuk paru-paru, hati dan buah pinggang.

Mengapakah mengkultur Cordyceps ?
Cordyceps liar adalah spesis terancam dan menghadapi masalah-masalah seperti harga terlampau mahal, sumber terhad, tercemar oleh logam berat, inkonsistensi kualiti dan sebagainya. AHB menggunakan Cordyceps terkultur melalui bioteknologi untuk memastikan nilai kualiti dan khasiatnya supaya kita dapat menikmati manfaat yang unggul daripada Cordyceps.

Apakah produk Cordy yang patut saya ambil ?
Semua produk Cordy mengandungi kultur militaris Cordyceps dalam bentuk yang berbeza untuk keperluan anda. Cordyjuice adalah minuman yang mempromosikan gaya hidup yang seimbang, Cordy Daylite dan Cordy Vital Plus merupakan formula berbeza dalam bentuk kapsul untuk memberikan kesemangatan sedangkan Cordy Cafe adalah minuman lazat yang dapat menyegarkan minda anda.

Berapakah tempoh simpanan untuk produk Cordy ?
Sebelum dibuka produk Cordy mempunyai tempoh simpanan selama setahun daripada tarikh pengeluaran. Setelah dibuka Cordyjuice hendaklah disimpan dalam peti sejuk dan diminum dalam masa 10 hari untuk 300ml. Produk cordy lain hanya perlu disimpan pada tempat yang sejuk dan kering.

Apakah produk Cordy selamat ?
Ya. Cordy produk adalah selamat dan mengandungi sumber semulajadi berasal daiapda tumbuhan. Hal ini bebas daripada logam berat sintetik dan kesemua kandungannya tersenarai dan diluluskan di bawah kementerian Negara. Namun, jika anda mempunyai masalah kesihatan seharusnya membaca label dan berunding dengan doctor sebelum makan

Apakah Cordy berinteraksi dengan ubat resap ?
JIka anda mengambil ubat dan berada di bawah pengawasan doctor, sila berunding dengan doctor atau ahli farmasi sebelum mengambil Cordy. Cordy produk adalah selamat untuk digunakan. Akan tetapi, sesetengah ubat resap diketahui mungkin berinteraksi dengan makanan atau mineral yang lain.

Mengapakah produk saya kadangkala rasa atau kelihatan berbeza?
Ini kerana produk Cordy diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi yang biasanya akan adanya variasi dari musim ke musim. Sebagai contoh, kadar kompisisi buah akan mempengaruhi olehkawasan lading dan cuaca ketika buah tersebut dituai. Usaha-usaha akan dilakukan sepanjang proses pengeluaran Cordy adalah memastikan keselamatan dan kualiti yang terbaik ditawarkan kepada semua pengguna.

Bolehkah anda membandingkan Cordy dengan produk “X”?
Berdasarkan polisi syarikat, kami tidak menggalakkan perbandingan dengan produk lain sedangkan ini melanggar etika perniagaan dan undang-undang. Akan tetapi kami berbangga dengan kerjsama dengan Universiti di China. Cordyceps dikultur oleh AHB mengandungi aktif ingredient yang lebih tinggi. MIsalnya, adanensine dihasilkan oleh Cordyceps AHB adalah 1.905 mg/g, yang jauh lebih tinggi daripada 0.1 mg/g oleh Cordyceps liar. Kaedah ini dipatenkan oleh Perbadanan Hak Cipta Ilmu Sedunia (WIPO) yang bersiri bernomber : WO2005/058022A1

Apakah kesan sampingan yang berkaitan dengan mengambil Cordy ?
Dengan pengecualian satu kes reaksi alergi kulit, tidak kesan sampingan yang lain telah dilaporkan di China sejak pengenalan awal tahun 1989. Selain itu, ujian klinikal menunjukkan kesan sampingan yang sangat ringan seperti haus atau rasa kepanasan mungkin muncul pada awal peringkat. Kesan tersebut boleh dikurangkan dengan pengambilan lebih air atau diambil selepas makan.

Jika seseorang alergi terhadap cendawan, bolehkah mereka mengambil Cordy?
Hal ini bergantung pada gejala alergi dan jenis cendawan yang diambil olehnya. Jika seseorang mengalami gejala ringan seperti bersin, sebagai reaksi terhadap cendawan tertentu, maka Cordyceps boleh diambil dengfan berhati-hati dengan pemantauan yang terapi. Namun, jika mereka mengalami gejala ruam, wabak kulit atau gejala terus yang lain, kami tidak menggalakkan menggunakan produk ini.

Bolehkan wanita hamil atau kanak-kanak mengambil Cordy ?
Cordy disarankan untuk lelaki atau wanita yang ingin menambah khasiat daripada buah-buahan dalam gizi mereka. Untuk wanita hamil atau anak-anak, sila berunding dengan doctor anda jika anda prihatin tentang kontraindikasi bahan.

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui dengan lebih lanjut berkenaan kehebatan produk kesihatan keluaran Asia Herbal Biotech Sdn Bhd boleh dapatkan maklumat dari saya dengan TEL / SMS <NAMA><LOKASI><PERTANYAAN> ke 6.012.261.054.3 atau emel ke mykhaiza2u@gmail.com. Untuk sebarang informasi boleh melayari laman web http://www.mykhaiza2u.blogspot.com

1 ulasan:

  1. Kenapa setelah saya amalkan minum kopi cordyceps, selalu bisul muncul dikawasan berhampiran sulit dan punggung. Adakah itu kesan sementara atau sebaliknya. Harap sda yang jawap

    BalasPadam